Nordmenn har sterkest tiltro til landets økonomi

En omfattende analyse viser at nordmenn er mest positive til landets økonomi det neste året sammenlignet med øvrige nordiske land.

EPSI Norge har i løpet av fjerde kvartal 2012 spurt over 4.000 nordmenn om hvordan de tror deres egen økonomi og landets økonomi vil utvikle seg det kommende året. Studien er ment til å gi en indikasjon på hvordan etterspørselen i økonomien vil kunne utvikle seg i de neste 12 månedene. Tilsvarende studier blir utført kontinuerlig også i flere andre land.

Regionale forskjeller
- Når vi bryter ned studien på fylker så registrerer vi til dels store forskjeller i folks tiltro til egen økonomi, sier Fredrik Høst Daglig Leder i EPSI Norge.

- Folk i Møre og Romsdal har god tiltro til egen økonomi, mens personer i Sogn og Fjordane er de med lavest tiltro til egen økonomi, fortsetter Høst

Sterkt i Rogaland
Samlet sett så viser studien ingen signifikante endringer fra forrige måling, og det er fortsatt slik at tiltroen til den generelle økonomien i Norge er sterkest i Rogaland og Buskerud, mens den er lavest i Aust-Agder og Finnmark.

Positive drammensere
Generelt så avdekker studien at personer i Buskerud fylke er optimistiske.

- Blant de fem største byene i Norge så er det personer i Drammen som har sterkest tiltro til egen og til landets økonomi, forteller Høst.

I Oslo er det personer i byområdene Stovner/Grorud og Sagene/Nordre Aker som er mest positive til økonomien det neste året, mens personer i Vestre Aker er de minst optimistiske.