AS Betong-hall BPS-sertifisert

AS Betong opplever høyere produktivitet , sikkerhet og trivsel i Hall 2 etter at hallen ble BPS-sertifisert.

- Det er ikke tvil om at trivselen blant de ansatte er mye større nå. Det er mer munterhet på jobb, sier BPS-koordinator Tor Magne Tufte.

BPS (Betong Produksjon System) er en sertifisering under SINTEF, Skandinavias største uavhengige forskningskonsern. Arbeidet med å sertifisere Hall 2 hos AS Betong begynte november 2011. 3. desember 2012 ble hallen BPS-sertifisert. Sertifiseringen omhandler hele produksjonsprosessen fra renhold, sortering, orden, sikkerhet og arbeidsmetode. BPS-koordinator Tufte forteller at hverdagen til de ansatte har blitt mye enklere og mer effektiv.

- Vi jobber mye mer effektivt. I stedet for å bruke tid på å lete etter verktøy, og jobbe i rot, har vi nå orden på alt, sier Tufte og fortsetter:

- Sertifiseringen handler om hvor verktøy skal være i hallen. Sikkerheten er høyere og prosessen mer effektiv, sier Tufte, som ønsker å videreføre BPS-sertifiseringen til de andre fem produksjonshallene til AS Betong.

Tufte sier bedriften hele tiden jobber med å bli bedre.

- Det vi har begynt på er bare starten på en lang trapp. Nå skal vi se på arbeidsmetodene våre. Alt vi gjør skal kartlegges, og så skal vi se på hvordan vi kan gjøre de ulike tingene bedre, forteller Tufte.

AS Betong er en del av Risa-konsernet. Konsern-sjef Bjørn Risa er stolt over sertifiseringen i AS Betong.

- De har jobbet hardt og lenge med dette i tillegg til den daglige produksjonen. Jeg er stolt over det de har fått til. Sertifiseringen er en milepæl og en inspirasjon til AS Betong og resten av konsernet, sier Risa.