Norconsult styrker posisjonen i Mjøsregionen

Norconsult AS overtok 1. januar alle aksjene i rådgiveren Ing. Hallås Lillehammer AS og befester sin ledende posisjon i Mjøsregionen.

Ing. Hallås Lillehammer fortsetter fra samme dato sin virksomhet som en integrert del av Norconsult. Alle ansatte fortsetter i Norconsult etter overtakelsen.

Både Lillehammeravdelingen og Gjøvikavdelingen i Hallås vil samlokaliseres i Norconsults lokaler henholdsvis i Elvegata 19 på Lillehammer og Merkantilvegen 2 på Gjøvik. Samlokaliseringen vil gjennomføres i løpet av siste halvdel av januar 2013.

Sterk posisjon
Ing. Hallås Lillehammer har drevet rådgivende virksomhet innen planlegging av alle typer elkraft-, IKT- og transportanlegg siden 2009 som en videreføring av Ing. Jon Hallås AS som ble etablert i 1975. Firmaet har en meget sterk posisjon i Mjøsregionen, heter det i en pressemelding fra Norconsult.

– Vi ser fram til å bli en del av Norconsult-familien og ikke minst bli en del av et slagkraftig tverrfaglig prosjekteringsmiljø i Mjøs-regionen for øvrig. Vi vil kunne trekke på Norconsults brede kompetansebase og vil stå enda sterkere i konkurransen om oppdragene, kommenterer daglig leder Rune Hallås i Ing. Hallås Lillehammer.

– Ing. Hallås Lillehammer og Norconsult har samme syn på framtiden og både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, fremholder Hallås.

Store muligheter
– Med kjøpet forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør John Nyheim i Norconsult og legger til:

– Norconsult har eksisterende kontorer i Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Etter overtagelsen vil vi befeste vår posisjon som et tverrfaglig ledende rådgivermiljø med til sammen over 100 ansatte i denne regionen, sier han.

Ønsket overtagelse
Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst, heter det til slutt i pressemeldingen.

Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Selskapets hovedkontor ligger i Sandvika utenfor Oslo. Norconsult er eiet av de ansatte og har ca 2400 medarbeidere fordelt på 1770 i Norge og 630 i utlandet.