Oslo Børs åpner i pluss

Oslo Børs åpnet med en liten oppgang mandag formiddag. Hovedindeksen var opp 0,17 prosent til 442,8 poeng etter en halvtimes handel.

Det var oppgang for de fleste børsnoterte selskapene, men noen utmerket seg med fall, blant annet Yara som var ned 0,88 prosent.

Av de mest omsatte selskapene var Royal Caribbean Cruises opp 0,25 prosent, Seadrill steg 0,25 prosent, mens Statoil falt 0,14 prosent.

AKVA Group, et selskap som produserer utstyr til fiskeoppdrett, var omsatt for over 62 millioner kroner og steg 2,27 prosent etter tre handler da det var gått 17 minutter. Bakgrunnen var en melding om at Egersund Group AS har kjøpt over 5,5 millioner aksjer, tilsvarende 21,6 prosent. Egersund Group eier dermed 50,1 prosent av aksjene og stemmene i selskapet.

Den lille oppgangen i Oslo gjenspeiler tendensen på de viktigste børsene i Europa, der mange av indeksene steg i underkant av 0,5 prosent.

Oljeprisen sto omtrent på stedet hvil mandag formiddag. Nordsjøoljen ble omsatt for 111,1 dollar fatet, mens amerikansk lettolje gikk for 88,8 dollar fatet.