Ernströmgruppen kjøper Krugekonsernet

Göteborgsbaserte handel- og industrikonsernet Ernströmgruppen AB kjøper samtlige aksjer i norske Krugekonsernet med en årsomsetning på ca. 90 MSEK.

Krugeselskapene finnes i Norge og Sverige og er spesialister innen røropphengingsteknikk og festelementer for tekniske installasjoner.

Kruge har fremgangsrikt etablert en ledende rolle innen sin nisje og anses som markedsleder i Norge, der man har vært virksom i nærmere 30 år.

- Som langsiktig industriell eier av nordiske selskaper, søker vi hele tiden nye bedrifter hvor eiere vil se sine livsverk leve videre i privat eie. Vår ambisjon er å utvikle bedrifter – ikke å utvikles gjennom å selge våre bedrifter, sier konsernsjef Pontus Cornelius.

- Oppskriften på suksess har vært å la bedriftene operere under lokal ledelse som med stor frihet og nærhet til sine kunder har evnet å raskt tilpasse seg kundens ulike behov og ønsker. Ett hovedkrav når vi kjøper selskaper er at det skal være et betydelig selskap med dyktig personal og gode eiere som forstår og setter pris på vår måte å videreutvikle livsverket. Dette fant vi hos Krugeselskapene og deres norske eier, Calle Kaas, avslutter Pontus.