MajaTeknobygg har solgt Grande Entreprenør

MajaTeknobygg har solgt sin eierandel i Grande Entreprenør til Grande Eiendom Holding.

16. november ble det inngått avtale om salg av MajaTeknobyggs 50 prosent eierandel av Grande Entreprenør til Grande Eiendom Holding, et selskap kontrollert av de som allerede eide den andre halvparten av Verdals-entreprenøren. Salget av Grande Entreprenør skjedde en dag før det tidligere søsterselskapet Teknobygg Entreprenør endte i skifteretten.

- Dette har vært en diskusjon som har pågått siste året og som har blitt mer aktuell den siste perioden, sier konsernsjef Jan Erik Steen i MajaTeknobygg til Byggeindustrien.

- Grande Entreprenør AS vil opptre som en selvstendig bedrift overfor både kunder, leverandører, finansinstitusjoner og andre. Med en meget god ordrereserve vil vi bygge selskapet videre, skriver daglig leder Morten Hynne i en pressemelding om eierendringen.

Han tilføyer at konkursen i det tidligere søsterselskapet Teknobygg Entreprenør ikke får noen konsekvenser for Grande Entreprenør utover eventuelle tap som følge av tap på fordringer.

Etter transaksjonen vil Grande Entreprenør ha følgende eierskap: Odd Grande AS (12,5 prosent), Giss Holding AS (12,5 prosent), Lago Holding AS (12,5 prosent), Kåbo AS (12,5 prosent og Grande Eiendom Holding AS (50 prosent).