Fjellsprengerne kommer til byen

Torsdag er det klart for den store Fjellsprengningskonferansen i Oslo. Det er rekorddeltakelse. Det er påmeldt over 825 personer til åpningsarrangementet. Totalt er det snart 1 000 mennesker som er påmeldt til konferansene torsdag og fredag.

Til den legendariske middagen kommer det 750 personer – det maksimale som man kan dekke til på Radisson Scandinavia på Holbergs Plass. Det er med andre ord sprengfullt.

Siri Engen i Tekna sier at telefon fortsatt gløder av folk som vil komme, men når det er fullt så er det fullt. Ventelistene begynner å bli lange.

I fjor var det 640 deltakere på den store Fjellsprengningsmiddagen. I år blir det altså flere. Og fjellfolket er allerede på vei til å innta hovedstaden. En rekke ulike møter og arrangementer holdes i forbindelse med anleggsfolkets store festdag. Det er også en egen utstilling tilknyttet konferansen  - den er for lengst utsolgt.

Anleggsnæringen går for fullt. Det meldes om nye rekorder hver dag – og på bygg.no har vi nesten daglig kontrakter om nye kontrakter. Nå blir det også TBM-drift igjen etter at LNS har fått en stor kontrakt med Statkraft på kraftprosjektet i Røssåga i Nordland - det er 20 år siden sist det ble brukt tunnelboremaskiner i Norge.

Mange nye utenlandske aktører er også kommet på banen. Torsdag morgen offentliggjør vi Fjellsprengningsstatistikken. Det vil overraske oss mye om det ikke blir satt en ny flott rekord i år.

Dette er den 50. Fjellsprengningskonferansen. Dette blir også en historisk konferanse for NFF-genral Jan Kristiansen og hans folk. Neste år skal foreningen ha stort 50-års jubileumsfeiring.

Men det blir også andre feiringer. Atlas Copco inviterer onsdag til ”Den Lille” Fjellsprengningskonferansen. Mer venn 200 personer kommer – og de vil få en trivelig kveld. Atlas Copco har flere nyheter – og det meldes om meget godt salg. Også andre leverandører har sine egne festaftener onsdag. Det har også noen av entreprenørene.

Byggeindustrien kommer med en stor spesialutgave til Fjellsprengningskonferansen. Vi er også tungt til stede – og vi vil kontinuerlig legge ut nyhetssaker på bygg.no. Er det noen som har tips om nyheter – så send en melding til oss eller kom bort til ”nyhetsdesken” vår.