Kulturbyråden i Oslo reagerer på nytt Munch-utspill

Ap og SV i Oslo mener det nye arkitektalternativet til nytt Munch-museum på Tøyen må inn i Lambda-diskusjonen. Oslos kulturbyråd sier saken begynner å ligne mer på sirkus enn politikk.

– Når man ikke får de svarene man ønsker seg, kan man ikke gå inn og hente inn et nytt alternativ for Munch-museum rett fra gaten, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke (V).

Ifølge Aftenposten vil Arbeiderpartiet og SV i Oslo presentere det nye arkitektalternativet på en pressekonferanse tirsdag.

Det er arkitektene Fredrik Torp, Didrik Hvoslef-Eide og Steinar Halvorsen som står bak det nye forslaget. Arkitektene mener alternativet, med et gresskledd tak på Tøyen, kan bli billigere og stå ferdig tidligere enn de andre tre alternativene som allerede er utredet angående nytt Munch-museum.

Fastholder konklusjon
Mandag kom en kvalitetssikringsrapport fra PricewaterhouseCoopers, som fastholder kostnadsnivået fra første utredning om nytt Munch-museum. Denne utredningen, fra Opaker/Metier, konkluderte med at de to alternativene til Lambda ville bli omtrent like dyre som Lambda, men at Tøyen og Tullinløkka ville få lavere besøkstall og trolig ikke ville kunne stå ferdig før i 2023.

Kulturbyråd Bjercke reagerer på at opposisjonen nå vil bruke krefter på ytterligere ett alternativ og står fast ved at Lambda er det beste alternativet for nytt Munch-museum.

– Inn fra gaten
– Istedenfor å ha tillit til fagmiljøenes kunnskap, hopper de nå på et alternativ de har hentet inn fra gaten, sier han.

Andreas Halse (Ap), nestleder i kulturkomiteen, sier han mener det er grunn til å høre på «tre av landets mest velrenommerte arkitekter».

– Da er et en fordel om man ikke går rundt og kaller hverandre sirkusartister, sier han. (©NTB)