Åpningsfestivitas ved Lamo ungdomssenter

Statsbygg har ferdigstilt en ombygging og påbygging, samt et nybygg ved Lamo ungdomssenter i Sjøvegan.

Tirsdag var det offisiell åpning, og Bufetats største kjendis, Tooji, var til stede på nøkkelseremonien sammen med blant andre Statsbyggs regiondirektør Ole Solnørdal og Bufetats regiondirektør Pål Christian Bergstrøm.

Lamo ungdomssenter ligger i flotte omgivelser på en høyde med utsikt over Sjøvegan og Sagfjorden i Salangen kommune i Troms.

Bygningsmassen på Lamo har lenge hatt behov for oppgradering. Det ble ytterligere forsterket i 2009 da et hus på området brant ned, og deler av intuisjonen måtte over natta flytte inn i nye midlertidige lokaler. Samme år godkjente Bufetat byggesaken.

Bygg A og B har ikke vært en del av renoveringen, mens Bygg C (institusjonsbygget) er bygget om og har fått et påbygg på 245 kvadratmeter. Bygg C er nå på 609 kvadratmeter. Nybygget kalles Bygg D og er et administrasjonsbygg. Arealet er 394 kvadratmeter, og bygget er på en etasje.

Byggeperioden strakk seg over hele 2011, og etter en periode med prøvedrift, var det overtakelse i sommer. I går, 16. oktober, var det offisiell åpning.

Byggherre: Statsbygg
Arkitekt: Arkitektkontoret Amundsen
Generalentreprenør: EntreprenørCompagniet Nord
Kostnadsramme: 33,6 millioner kroner

Les faktaark om prosjektet