Undervisningsbygg får 11,8 milliarder til skolebygging

I Oslo-budsjettet som nylig ble fremlagt, skal Undervisningsbygg de neste fire årene investere for 11,8 milliarder i skolebygg.

I 2013 er det satt av tre milliarder, som tilsvarer hele 40 prosent av det samlede investeringsbudsjettet for Oslo kommune.

Oslos befolkning er i kraftig vekst, og byrådet satser nå hardt for at byen kan møte behovet for nye skoleplasser i tiden som kommer. Utbyggingen er rekordstor, og hele 11 000 skoleplasser skal stå klar innen 2016. Dette tilsvarer to nye klasserom i uken.

- Undervisningsbygg har en viktig samfunnsoppgave og vi gleder oss over det høye investeringsvolumet som kommunen har lagt opp til de neste fire årene. Dette er av stor betydning for at vi kan fortsette arbeidet med både å bygge nye skoler, og samtidig rehabilitere og utvide eksisterende bygg, forteller Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg. Av de tre milliardene som investeres i 2013, er 300 millioner satt av til generell rehabilitering som vil bidra til å redusere vedlikeholdsetterslepet. Det har blitt redusert fra ca. 4,5 milliarder i 2002 til 1,2 milliarder i 2012.

I 2013 blir det blant annet åpning av Kuben yrkesarena på Økern, og en ny ungdomsskole på Grefsen. Det vil også ferdigstilles flere prosjekter på eksisterende skolebygg, der rehabilitering og utvidelse av eksisterende bygningsmasse har vært i fokus.