YIT-topp blir norsk Icopalsjef

Trygve B. Thøgersen (52) går fra stillingen som YIT-sjef i Norge til å bli sjef for den norske virksomheten til Icopal med tittel adm. direktør.

Han tiltrer så fort han blir fristilt fra det tekniske entreprenørselskapet YIT AS i Norge med en omsetning på 4,2 milliarder kroner og 3600 ansatte. Thøgersen har tidligere hatt ledende posisjoner i Siemens og ABB.

– For meg er det veldig inspirerende å få anledning til å lede Icopal i Norge. Icopal er en virksomhet med høy anseelse og lang historie, fra begynnelsen på Fjeldhammer Brug til å bli en ledende leverandør av byggevarer. Det er et stort ansvar å forvalte denne arven videre, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som administrerende direktør, sier Thøgersen.

Thøgersen overtar etter danske Søren Drevsen som har hatt stillingen som norsk Icopalsjef på interimbasis etter at Lars Næss fikk full tids engasjement som konserndirektør for ca et halvt år siden.

Den norske Icopalvirksomheten er lagt til holdingselskapet Icopal Norge As med to driftsselskaper. Dette er produktdivisjonen Icopal as hvor Geir Haugersveen har kommersielt ansvar. Glenn Sørli har ansvaret for entreprenørvirksomheten Icopal Tak as. Videre vil Jimmy Drevfors som har ansvaret for økonomi, finans og stabsfunksjoner, ha Thøgersen som nærmeste overordnede.

Icopal utvikler, produserer og markedsfører byggevarer som takpanner, takrenner, vindsperrer, piper, grunnplater m.m., for bygg og anlegg. Icopal as ble grunnlagt i 1895 på Fjellhamar med navnet Fjeldhammer Brug. Icopal er i dag medlem i det internasjonale Icopalkonsernet med hovedkontor i København og med selskaper i mange land i Europa og USA. Konsernet er Europas største produsent av asfaltbaserte takbelegg.