Mange har jobbet i sommer

Aldri før har flere ansatte i bygg- og anleggsbransjen måtte utsette sommerferien på grunn av at prosjekter har vært i gang. Det aller meste av dette har vært planlagte aktiviteter, men ulike hendelser har også gjort sitt til at folk måtte være på jobb.

Aktiviteten i byggenæringen er nå meget stor. For å rekke å gjøre jobben synes det som om den tradisjonelle fellesferien står for fall i mange bedrifter.

Med det elendige sommerværet vi har hatt i store deler av landet, er det nok mange som nå kan glede seg til å feriere i noe bedre vær. Uansett er det all grunn til å takke alle dem som har stått på. Vi har møtt mange av dem ute på veiene hvor en rekke nye anlegg er på gang og hvor vedlikeholds- og asfaltarbeider har gått for fullt. Dessverre er det en del trafikanter som ikke forstår betydningen av dette arbeidet. Mange kjefter og smeller om man må vente noen minutter på grønt lys. For vår del fryder vi oss over aktiviteten.

Selvsagt var det også mange reisende som fikk ekstra problemer i og med at Oslo S var stengt i store deler av sommeren. Det er fjerde gang på rad det skjer. Men med så mye forsømmelse av vedlikehold gjennom år, er det et omfattende arbeid som nå har vært gjennomført. Også neste sommer vil det bli stans, men da skal stansen begrenses til selve Oslotunnelen. Forhåpentlig vil togpassasjerene nå føle at togene kommer mer i rute enn før.

Selvsagt har det vært uforutsette hendelser også i forbindelse med jobben på Oslo S. I følge Aftenposten førte ny teknologi til at det ble bestilt feile sviller til sporet. Nå kan disse svillene brukes andre steder, men vi antar at man bestiller de riktige svillene til neste år.

Aktiviteten på mange byggeprosjekt har også vært stor gjennom sommeren. Mange nye skoler og barnehager bl a skal være klar til skolestart. Men det har vært stor aktivitet også på mange andre bygg.

Vi i Byggeindustrien merker også aktiviteten – ikke minst i trafikken på bygg.no. Denne sommeren har trafikken slått alle rekorder. Men så er også siden blitt oppdatert kontinuerlig. I tillegg har det vært mange saker som har skapt engasjement. Vår ekslusive sak om Hæhre og romfolket som hadde flyttet inn på anleggsplassen på Årvoll, ble hovedoppslag på alle de store nettstedene i Norge.

Fra mandag er det igjen full aktivitet i alle våre avdelinger i Byggeindustrien. Vi ser frem til en aktiv høst.