Lederskifte i takstbransjen

Are Andenæs Huser (39) er ansatt som ny administrerende direktør i Norges TakseringsForbund (NTF).

Are Andenæs Huser har bakgrunn som forretningsadvokat, og har siden 2003 vært juridisk leder i NTF og daglig leder i datterselskapet Verdi AS.

Han begynner i stillingen 1. juli, og tar over etter Arne M. Støbakk (63), som gir seg etter snart 20 år i sjefsstolen i NTF. Arne M. Støbakk vil frem til årsskiftet fortsette som spesialrådgiver i forbundet, for å sikre kontinuitet i arbeidet med en rekke prioriterte oppgaver.

– Støbakk har ledet NTF gjennom to tiår med sterk organisasjonsoppbygging og profesjonalisering. Han har vært en drivende kraft i utviklingen av en sterkere, synligere og mer toneangivende takstbransje, sier Ottar M. Skare, president i Norges TakseringsForbund.

Arne M. Støbakk har fra tid til annen gitt signal om at han snart ville ønske å trappe ned og det har NTF og han nå funnet en form på som er tilfredsstillende for begge parter.

– Det har vært viktig for oss at han har blitt stående i stilingen litt lenger enn planlagt, samtidig som vi føler oss trygge på at NTF under Are Andenæs Husers ledelse vil fortsette den positive utviklingen, sier Skare.

Norges TakseringsForbund er den ledende organisasjonen for takstbransjen her i landet, og organiserer mer enn 1100 sertifiserte takstmenn. Arbeidsområdene omfatter både bolig, næringseiendom, landbruk, skadetaksering og taksering av andre objekter.