Maartmann-Moe ny sjef i BundeBygg

BundeGruppen har rekruttert Bendek Maartmann-Moe. Maartmann-Moe (47) konstitueres inntil videre som daglig leder i BundeBygg hvor han får et spesielt ansvar for å implementere nye kvalitets- og styringssystemer.

Bendek Maartmann-Moe

Bendek Maartmann-Moe har militær utdannelse, og toppledererfaring fra flere store norske landsdekkende bedrifter. Han har betydelig erfaring fra arbeid med omstilling, endring og forretningsutvikling.

Gjennom sin tid i Mesta Entreprenør AS sørget Bendek Maartmann-Moe blant annet for en resultatforbedring på 350 millioner kroner i løpet av ett år, og under hans ledelse fikk Mesta Asfalt en forbedring på snaut hundre millioner kroner i løpet av en tilsvarende periode. I Norges Maritime Utdanningssenter, hvor han nå kommer fra, har han bidratt med å snu en virksomhet som lå nede til å stå sterkt og stødig på egne ben

Større pågående prosjekter i BundeBygg

Ingeniørenes hus, Kongsveien (Sjømannsskolen), OSU, Karl Johans kvartalet, Chokoladefabrikken på Rodeløkka, Torshov Torg, Solhaugen i Sandvika, Ruseløkkveien 14, Kampen Omsorg, GK-bygget på Ryen, Gamleveien 80 - Lørenskog.

- Dette er en god dag for BundeGruppen generelt og BundeBygg spesielt. Med Bendek Maartmann-Moe på plass i toppledelsen, gir vi selskapet et viktig og nødvendig løft. Maartmann-Moes gjennomføringskraft og evne til å skape resultater har så langt vist seg unik, sier konsernsjef Odd-Erik Bunde i BundeGruppen.

BundeBygg er i en fin utvikling. Resultatene er vesentlig forbedret det siste året og ordrereserven er tredoblet (MNOK 2500). Konsernsjefen har selv ledet snuoperasjonen i BundeBygg det siste halvannet året.

- Etter en periode med hardt og systematisk arbeid har det spesielt i BundeBygg vært et behov for økt ledelseskapasitet. Bendek Maartmann-Moe er en av de lederne som de siste årene har dokumentert ekstremt gode resultater i BA-næringen. Med ham profesjonaliserer vi selskapet ytterligere. Vi ser det også som en fjær i hatten til vår egen rekrutteringsstyrke at han valgte oss, sier Odd-Erik Bunde.

Bendek Maartmann-Moe kommer fra stilling som administrerende direktør i Norges Maritime Utdanningssenter (NMU). Etter å ha oppnådd gode resultater i dette selskapet, overtar han vervet som styreleder i NMU.

- Det siste året har det vist seg at det er mange karrieremuligheter. Historikken, skikkeligheten, utviklingspotensialet og grunnverdiene i BundeGruppen lokket meg aller mest. For meg er det en kjepphest at all utvikling skal bygges på skikkelighet. Her er det full match mellom det BundeGruppen står for og det jeg selv tilstreber å stå for. BundeGruppen har presentert meg for viktige oppgaver og et stort mulighetsrom. Nå er det opp til meg å vise tilliten verdig, sier han.

Odd-Erik Bunde vil heretter konsentrere mer av sin kapasitet om konsernsjefjobben.

- Jeg kommer fortsatt til å følge BundeBygg svært tett, men mer gjennom Bendek Maartmann-Moe og mindre gjennom daglig drift og ledelse. Men de første ukene skal jeg først og fremst ha litt fri etter å ha jobbet opp mot 3000 timer i året, sier Odd-Erik Bunde.

Bendek Maartmann-Moe har tidligere gjort seg bemerket i BA-næringen ved å ha snudd meget svake tall i henholdsvis selskapene Mesta Asfalt og Mesta Entreprenør AS.