Mann angrepet av ugle

En mann som skulle ut på verandaen sin for en røyk natt til lørdag, ble angrepet av en illsint kattugle. Mannen fikk flere sårskader i hodet.

Politiet fikk telefon fra mannens ektefelle klokken åtte lørdag morgen. Mannen i 40-årene hadde sittet på verandaen i Åsgårdstrand i Vestfold da ugla angrep.

Mannen fikk flere sårskader i hodet etter fuglens klør og mente at det kunne dreie seg om en hønsehauk. I området bor det flere små barn, og kvinnen var derfor bekymret for disse, opplyser Vestfold politidistrikt.

Politiet varslet en person i det ornitologiske miljøet i Vestfold, som dro til stedet og raskt fant ut at det dreide seg om en ugle.

Kattugla hadde laget et reir inne i en hul trestamme på terrassen, og med ungene i redet følte den seg truet og angrep mannen for å forsvare ungene.

Ornitolog Ragnar Syversen sier til VG at mannen var heldig som ikke fikk verre skader enn han gjorde.

– Han hadde en del risp på hodet og på siden, men dette kunne gått så mye verre. Hadde ugleklørne truffet øynene hans, så hadde han mistet synet. Jeg kjenner til flere ornitologer som har mistet synet på grunn av sånt, sier han.

Kattugla flyr lydløst og har et vingespenn på rundt én meter