Mer til idrettsanlegg og friluftsliv

Regjeringen vil fordele drøyt 1, 5 milliarder kroner i spillemidler til idrettsformål for 2012.

– Det er fortsatt store udekkede behov for anlegg som kan benyttes til trening og konkurranser for barn og ungdom. Prioritering av tilskudd til idrettsanlegg i landets kommuner bidrar til at flere av disse anleggene kan realiseres, sier statsråd Anniken Huitfeldt (Ap).

697,5 millioner kroner går til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg i kommunene. Dette er en økning på 14 millioner kroner i forhold til i fjor.

Lokale lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og ungdom får 156 millioner kroner i spillemidler for 2012.

– Et viktig bidrag
I tillegg vil lagene motta betydelige beløp fra grasrotandelen og momskompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner.

– Samlet gir midlene et viktig bidrag til lokal idrettsaktivitet for barn og ungdom, sier Huitfeldt.

Til friluftstiltak for barn og ungdom er det satt av 12,5 millioner kroner, som er en økning på 0,5 millioner kroner i forhold til 2011.

Det er også tildelt 9 millioner kroner til anlegg for friluftsliv i fjellet (hytter og stier).

Videreføres
Anleggspolitisk program, som omfatter utstyr, kostnadskrevende anlegg og anlegg i pressområder, videreføres i 2012.

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har tidligere mottatt 566 millioner kroner i spillemidler for 2012.

Tilskuddet skal ifølge regjeringen gi grunnlag for en sterk satsing på idrettsaktivitet for barn og ungdom i den organiserte idretten. Tilskuddet skal også bidra til videreutvikling av en sterk norsk toppidrettssatsing.