Den aller vakreste boken

Boka Betongoverflater er kåret til årets vakreste bok.

Torsdag 29. mars delte Grafill, norsk organisasjon for visuell kommunikasjon, ut prisene i konkurransen Årets vakreste bøker 2012.

Juryen har funnet fram til 41 vinnere i ulike kategorier, og blant disse kåres Årets vakreste bok.

Prisen for Årets vakreste bok gikk til Betongoverflater, som er skrevet av Ole H. Krokstrand, Øyvind Steen og Magne Magler Wiggen. Laboremus, ved Joao Doria og Rune Døli, har stått for bokens design. Boka er utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i samarbeid med byggutengrenser.no.

Om Betongoverflater sier juryen:
"Et helhetlig bokprosjekt vi synes fungerer utrolig godt til innholdet. En synliggjøring av et smalt tema gjennom en blanding av funksjonalitet og estetikk. Konsekvent materialvalg og et format som passer til innholdet. Det litt klossete formatet passer bra til temaet betong. Ulike papirer skiller deler av boken og gjør navigering enklere. Et overraskende moment; boken veier lite! Typografi er godt teknisk gjennomført; oversiktlig og god å navigere seg igjennom. Denne boken er gjennomtenkt inn til de små detaljer og gir en presisjon som igjen er med på å bygge opp en fullstendig helhet. Boken tar seg ut for å være en ressurs og inneholder alt en trenger å vite om betongoverflater."

Gyldendal Akademisk og byggutengrenser.no uttaler at de er svært glad for prisen og takker designerne, forfatterne og alle andre bidragsytere som har gjort dette til både årets vakreste bok, og en fagbok som en hel byggenæring kan gjøre seg nytte av.

Les mer om boken her

Dette er vinnerne:
João Doria og Rune Døli fra Laboremus Oslo.

Dette er vinnerboken:
Betongoverflater
av Ole H. Krokstrand, Øyvind Steen og Magne Magler Wiggen
Forlag: Gyldendal Akademisk
Redaksjon: Hedda Vikan, Lise Bathen og Bernt Jakobsen
Design: João Doria og Rune Døli, Laboremus Oslo
Repro: Løvaas Lito
Papir: Munken Print White 115 g, Trio Gloss 150 g, Munken Print Cream 80 g
Skrift: Galaxie Polaris
Innbinding: Stivbind, flat rygg, Geltex trykket 1+0 m/sort foliering
Trykk: Dimograf, Polen

Dette er juryen:
Terje Tønnesen, Illustratør
William Nygaard, Tidligere forlagssjef og administrerende direktør i Aschehoug Forlag og styreleder i NRK
Nina Ulmaja, Formgiver og designansvarlig på Albert Bonniers Förlag
Linn Eriksen, Grafisk designer i Eriksen & Brown
Arne Christoffersen, Eier av Otto Stenersen Boktrykkeri AS

Dette er prisen:
Hvert år arrangerer Grafill Årets vakreste Bøker. Målsettingen er å løfte den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Bøker som sendes inn til Årets vakreste Bøker juryeres av fagpersoner. Juryen bedømmer bøkenes formgivning, og de utvalgte bøkene mottar en pris som bevis på sin gode kvalitet. Prisudelingen finner sted på Nasjonalbiblioteket, torsdag 29. mars kl 19.00.