24 nye bygg fra Statsbygg i 2011

Statsbygg ferdigstilte 24 bygg i 2011. Det klart største var det nye informatikkbygget ved Universitetet i Oslo, IFI2, som også ble tildelt Oslo bys arkitekturpris i fjor.

Andre store ferdigstilte prosjekter var Georg Morgenstiernes hus ved Universitetet i Oslo og Gulating lagmannsrett i Bergen. I tillegg har Universitetets aula, som er en del av rehabiliteringen av mange bygninger på Universitetsplassen i Oslo, fått tilbake både stil og verdighet.

Den totale sluttkostnaden for de 24 byggene var 2,5 milliarder kroner. Det viser Statsbyggs årsmelding for 2011 som i en oversikt tar for seg alle nybygg og ombygginger der sluttkostnaden var mer enn 3,8 millioner kroner

Se hele oversikten over ferdigstilte bygg på side 29 i årsmeldingen.

Statsbygg har til enhver tid om lag 160 byggeprosjekter under arbeid. Prosjektene er i forskjellige faser og av ulik størrelse. Ved utgangen av 2011 var 36 av de pågående prosjektene i detalj- eller byggefasen.

Det største byggeprosjektet Statsbygg har hatt det siste året, er samlingen av Høgskolen i Bergen i nytt bygg på Kronstad. Andre store og viktige igangsatte byggeprosjekter der Statsbygg er byggherre, er blant annet utvidelsen av Regjeringskvartalet i Oslo med regjeringsbygg nr 6 – R6, rehabiliteringen av taket på Det kongelige slott, nytt odontologibygg ved Universitetet i Bergen og rehabiliteringen av Eidsvollsbygningen til 200 årsjubileet i 2014.

Se Statsbyggs prosjektsider på web

Et viktig og ressurskrevende prosjekt og et prosjekt som har fått mye oppmerksomhet, er oppryddingen og saneringen i Regjeringskvartalet.