Stolte prisvinnere

Det er alltid en ære og glede å være med på å dele ut priser til prosjekter, bedrifter og folk i byggenæringen. Det var stor stemning på ByggeGallaen onsdag kveld da prisene til Årets Bygg, Årets Anlegg og Årets Trebyggeri ble delt ut. Spenningen i salen var til å ta og føle på da juryen leste opp sin begrunnelse.

Vi gratulerer Oseana kunst og kultursenter i Os, Dobbeltsporet Lysaker- Sandvika og Vennesla bibliotek og kulturhus. Bak disse prosjektene står det flinke og entusiastiske mennesker. Når det gjelder byggprosjektene, må vi også berømme de aktuelle kommunene og de respektive ordførere for en fantastisk jobb. Gjennom samspill er det skapt bærekraftige prosjekter som vil bli stående som forbildeprosjekter for mange andre.

Jernbaneprosjektet som vant i anleggsklassen, er et ti-milliarders- kroner prosjekt som går gjenom ett av de områdene av landet hvor det bor flest advokater. Men til tross for det ble prosjektet brakt vel i havn. Et slikt prosjektet må også være noe av det mest samfunnsnyttige vi kan bygge.

Vi mener at slike prisutdelinger også bidrar til å bedre omdømmet til byggenæringen. Det å fremheve det positive vil bidra til at flere kan se en fremtid i nettopp byggenæringen. Man må ikke glemme at det aller meste som bygges i dette landet er gode prosjekter. Men problemet er at det kan bli mye negativ reklame når feil og mangler oppstår.

Det at prisene denne gang gikk til to mindre kommuner, viser at det nytter å melde inn prosjekter som man er stolte av. På en kveld som denne er det også hyggelig at mange av dem som har bidratt til byggingen, fikk anledning til å møte frem. De fikk oppleve en kveld de sent vil glemme.

For vår del vil vi også takke dem som har sittet i juryen for prisene. Det ligger mye arbeid i å gå gjennom alle kandidatene. På forhånd hadde juryen fått mye dokumentasjon og presentasjon av prosjektene.

Ellers vil vi takke alle som kom til Byggedagene. Det ble et flott arrangement. Vi takker også for alle hyggelige tilbakemeldinger. Samtidig sier vi velkommen tilbake neste år. Merk av datoene 6. og 7. mars 2013!