- Utnytt kompetansen

Konsernsjef Terje Venold i Veidekke mener byggenæringen kan bli mye bedre på å dra nytte av hele verdikjedens kompetanse.

- Vi må sørge for å trekke på kompetansen til hele verdikjeden. Jeg tror ikke vi benytter kompetansen godt nok i dag. Vi må derfor få til samarbeidsmodeller som på en bedre måte kan ivareta og utnytte kompetansen, sa Venold under Byggedagene.

Venold trekker frem byggenæringens kompetanse som den viktigste faktoren for at landet skal klare å gjennomføre alle oppgavene som kommer fremover.

- Vi må passe på at kompetanse og kapasitet ikke blir flaskehalsene. Vi er en vekstnæring og det kommer vi til å fortsette å være. Vi kommer fortsatt til å ha konjunkturendringer, men det skal vi klare å leve med, sa Venold.

- Alle oppgavene fremover vil kreve kompetanse og kapasitet. Vi trenger forutsigbarhet. Vi tørr og satse hvis vi vet det kommer oppgaver, fortsatte Venold.

Venold var på scenen sammen med Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra Eiendom. Johansen er enig i at det er viktig å finne samarbeidsformer som utnytter kompetansen til hele næringen. Han mener prosjektet Powerhouse i Trondheim er et godt eksempel på hvordan aktører med ulik kompetanse går sammen og tenker helt nytt..

- Powerhouse handler om å jobbe på andre måter. Vi har laget en allianse der summen av hverandres bidrag er større enn den enkeltes, sa Johansen.