Lindorff valgte Nordea og Hoffsveien 70 B

Nordea Liv har inngått avtale med Lindorff om utleie av hele eiendommen Hoffsveien 70 B i Oslo.

Lindorff, som er ledende i Norge innen betalingsoppføl-ging og relaterte tjenester, flytter inn i bygget i februar 2014.

- Vi er meget tilfreds med å ha fått Lindorff som leietaker av dette bygget, sier investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen.

- I Lindorff gikk vi bredt ut i markedet og vurderte vi mange alternativer før vi bestemte oss for å akseptere tilbudet om å leie Hoffsveien 70 B. Vi gleder oss til å komme i eget hus i tidsmessige lokaler som vil bli innredet med helt nye overflater, innredning og tilpasset ventilasjon, sier kommunikasjonssjef Stig Inge Eikemo i Lindorff Norge.

Lindorff har de siste fem årene hatt sitt hovedkontor i Norge på Helsfyr. Leieavtalen i Hoffsveien 70 B løper i ti år med opsjon på ytterligere ti år. Eiendommen har et areal på 8.450 kvm. og er ett av tre moderne kontorbygg som er oppført ved Smestad-dammen. Bygget, som er tegnet av arkitekt Niels Torp, stod ferdig i 2000. Det var opprinnelig farmasiselskapets AstraZenecas hovedkontor i Norge. Bygget er nå utleid til Statnett og Metier.

- 370 av våre 750 ansatte i Norge jobber ved hovedkontoret i Oslo. I Hoffsveien får vi lokaler som er romslige og fleksible, og som derfor vil dekke våre behov i mange år fremover, fremholder Eikemo.

- Nordea Liv ble eier av Hoffsveien 70 B i 2001. Eiendommen forvaltes av eiendomsselskapet Linstow, som i sin tid utviklet området. Profesjonell eiendomsdrift er viktig for oss som del av forvaltningen av de midlene vi disponerer på vegne av våre pensjonskunder, understreker Nils Arne Gundersen. DNB Næringsmegling har vært megler for oppdraget.

Verdien av Nordea Livs investeringer i eiendom beløper seg til vel 7 milliarder kroner og utgjør ca 17 prosent av selskapets porteføljer med rentegaranti. I eiendomsporteføl-jen inngår kjøpesentre og kontorbygg hovedsakelig i Oslo og Bergen. Investeringer i eiendommen ga i 2011 en avkastning på 6,2 prosent.