Lønnsoppgjøret starter 16. mars

Fellesforbundet og Norsk Industri er enige om de fire overenskomstene som skal forhandles først i årets frontfagoppgjør.

Forhandlingene starter fredag 16. mars kl. 12.00 med kravoverlevering.- I år som for to år siden er det på Thon Hotel Opera i Oslo at forhandlingene innledes, forteller direktør Tore M. Sellæg i Norsk Industri.

Krav og motkrav skal presenteres og det seremonielle håndtrykket mellom Arve Bakke fra Fellesforbundet og Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri markerer at oppgjøret er i gang. Det blir pressekonferanse på hotellet i umiddelbar forlengelse av dette første møte mellom partene.

Hovedoppgjør
I tillegg til Verkstedsoverenskomsten (VO) er det i år tre andre overenskomster som deltar i det første av årets lønnsoppgjør; Nexans-overenskomsten, Teko-overenskomsten og Teknologi og data-overenskomsten. Årets oppgjør er et hovedoppgjør. Det betyr at det er mer enn lønn som skal forhandles mellom partene.

Tariffseminar
NHO og Norsk Industri avholdt tariffseminar i Næringslivets Hus 7. mars. Arbeidslivsdirektør Svein Oppegård orienterte de fremmøtte pressefolkene om gangen i årets oppgjør, avdelingsdirektør Torill Lødemel gjennomgikk tallmaterialet til Teknisk Beregningsutvalg, TBU, og arbeidsgiverpolitisk direktør Tore M. Sellæg i Norsk Industri fortalte om Frontfagoppgjørets rammer og forutsetninger.