Trysilhusgruppen kjøper Norsk Tre

Tryisilhusgruppen AS ved datterselskapet Trysilbygg AS har inngått avtale om kjøp av 80 prosent av aksjene i Norsk Tre AS.

Partene gjennomfører en due-dilligence frem i perioden fra 1. mars til 1. juni hvor aksjekjøpsavtale gjennomføres 1. juni 2012.

Trysilhusgruppen AS har som følge av vedtatt strategi om vekst besluttet å sikre økt leveransekapasitet for elementproduksjon og utviklingsareal i nytt markedsområde. Dette skjer ved kjøp av 80 prosent av Norsk Tre AS som elementleverandør og Norsk Bygg Consult AS som besitter eiendom i Porsgrunn.

Porsgrunnsfirmaet Norsk Tre AS har vært eid av familien Andersen og er en etterfølger av byggefirmaet Kjell E. Andersen AS som ble etablert i 1970. På sytti og åttitallet leverte bedriften ca. 2000 eneboliger i Telemark, Vestfold og Buskerud. De siste 20 årene har hovedvirksomheten vært byggeteknisk kompetanse i tillegg til levering av den kjente Pors-Garasjen, hytter og takkonstruksjoner. Salgs- og ingeniørkontoret ligger i Porsgrunn og produksjonen foregår hos bedriften Telemark Treindustri AS i Treungen. Årlig selges det for ca. 40 millioner kroner fra kontoret i Porsgrunn. Per Erik Andersen har vært daglig leder i bedriften siden 1992. Det vil han fortsette med samtidig som han vil sitte med en eierandel på 20 prosent etter overtakelsen.

– Dette er vi godt fornøyd med og ser frem til et spennende samarbeid, sier daglig leder Per Erik Andersen.

– Vi har i lengre tid ønsket oss en solid samarbeidspartner. Målet har vært å utvikle og bli sterkere i en tøff byggebransje. Trysilhusgruppen har strategisk besluttet å utvide sitt markedsområde på Østlandsområdet og det er her vi kommer inn som partner. Dette betyr en betydelig styrking både for salgs- og ingeniørkontoret vårt i Porsgrunn og produksjonen i Treungen. Økt produksjon betyr flere ansatte, konstaterer Per Erik Andersen. Nå starter arbeid med å få flere ingeniører og snekkere til bedriften på Vestsiden i Porsgrunn.

Trysilhugruppen ved datterselskapet Trysilhus Areal AS kjøper samtidig den åtte mål store tomta på Lahelle med Porsgrunnselva som nærmeste nabo. Trysilhusgruppen har siden 1993 levert ca. 1500 rekkehusleiligheter omkring på Østlandet. Bedriften omsetter for ca. kr 300 millioner kroner årlig.