Steen & Strøm selger Sjøsiden Senter

Steen & Strøm AS har inngått avtale med kjøpesenterselskapet Salto Eiendom AS om salg av Sjøsiden Senter i Mosjøen for NOK 165 mill.

Salto AS kjøper samtlige aksjer i Sjøsiden AS, som er eneeier av Sjøsiden senter i Mosjøen. Salgssummen tilsvarer en pris på senteret på NOK 165 mill. Kjøpesenteret har 29 butikker og et netto utleiebart butikkareal på 6.513 kvm. Pangea Property Partners har vært Steen & Strøms rådgiver i transaksjonen. Overdragelse skjer 1. desember.

Steen & Strømss strategi er å eie og utvikle større kjøpesentre i befolkningstette vekstområder i Skandinavia. Et ledd i denne strategien er aktivt både å kjøpe og selge sentre og utvikle nye prosjekter med sikte på å styrke Steen & Strøms posisjon.

CEO Jan Ove Holmen sier at Sjøsiden er et veldrevet senter med en god markedsposisjon i Mosjøen, men at det er ett av de minste sentrene i porteføljen, og det ligger utenfor Steen & Strøms primære satsningsområde.

Hittil i år har Steen & Strøm investert NOK 1.130 mill. i kjøpesentre og utviklingsprosjekter. De største investeringene er knyttet til kjøp av utviklingseiendommer i Odense i Danmark og Kristianstad i Sverige samt utviklingen av kjøpesenteret Emporia i Malmø. Emporia vil bli et av Skandinavia’s største sentre med mer enn 200 butikker fordelt på nærmere 79.000 kvm.