Håpløst forslag

Etter Carl I Hagens oppsiktsvekkende forslag om å få spanjoler på spanske lønns- og arbeidsvilkår til Norge for å lage motorveier, har vi fått utrolig mange henvendelser. Bygge-Norge svarer unisont nei til forslaget.

Mange som blant andre Bjørn Hansen i Bjørn Hansen Construction AS lurer på om Hagen er i ferd med å miste dømmekraften. Dette vil i følge Hansen helt underminere norsk byggenæring og det norske velferdssamfunnet.

Det dukker av og til opp slike forslag både fra politikere og såkalte eksperter. De tror at man kan hindre inflasjon og annen styggedom i Norge om man bare passer på at utlendinger gjør jobben – og at alt de bruker til jobben blir importert. Man skal helst bygge store gjerder rundt de utenlandske byggeplassene slik at folket som er der blir totalt utestengt fra det norske samfunnet.

Vi er selvsagt ikke i mot at utenlandske selskap skal konkurrere i Norge, men da skal det skje på samme vilkår som norske selskap har. Vi må hele tiden sørge for at de utenlandske selskapene betaler de skatter og avgifter vi må betale i Norge.

Vi har gang på gang sagt at det må investeres i infrastruktur i Norge. Detter vårt syn er det fortsatt kapasitet i det norske anleggsmarkedet til å ta nye oppdrag. Det vi trenger er langsiktige planer, en sikker finansiering og gode rammevilkår.

Dersom det butter mot på grunn av finansuroen i Norge, har vi muskler nok til å stå i mot. Vi trenger helt sikkert mer arbeidskraft utenfra, men da må de rekrutteres på lovlig måte. For arbeidsvillige spanjoler og andre er mulighetene gode for å få jobb på prosjekter i Norge.