Skanska gir bort miljøanalyse

Skanska har besluttet å tilby Arendals politikere en utfordring i forbindelse med valgkampen - nemlig å prioritere hvilket kommunalt bygg eller kommende prosjekt de skal gi en kompetent miljøanalyse.

- Skanska Norge har omfattende miljøkompetanse og gir dette i gave fordi Arendal har utmerket seg med sitt miljøarbeid uten at det har forpliktelser for kommunen. Vinneren av det kommunale valget får bestemme hvilket prosjekt i kommunen som skal bli gitt en uforpliktende miljøanalyse som kartlegger kostnader og gevinster av mulige miljøtiltak. Rapporten vil være en kompetansegave til miljøbyen Arendal og er uforpliktende for kommunen, forteller kommunikasjonsdirektør Pål P. Syse i Skanska Norge.

Kommende mandag (22. august) kl 15 inviterer de derfor til politisk duell på brakka til Eurekabygget i Arendal – som er et av Norges grønneste prosjekter.

- Duellen er politikernes mulighet til å argumentere for bygget de brenner for gjennom valgkampen og til å vise sitt engasjement og ambisjonsnivå for bærekraftig utvikling i kommunen. De vil også få presentert mulighetene innenfor miljøriktig rehabilitering og trender fra inn og utland på miljøriktig bygging, legger Syse til.

Syse håper dette initiativet kan føre til en smitteeffekt på andre kommuner, og øke interessen rundt green building.