Statkraft ny eier av Bio Varme

Statkraft har inngått en avtale med eierne av Bio Varme AS om å kjøpe selskapet. Oppkjøpet styrker Statkrafts ledende posisjon innen fjernvarme i Norge.

Bio Varme AS eies av Akershus Energi, NTE Energi, Statskog SF, Agder Energi og ansatte i selskapet. Selskapet har siden 1997 levert varme og kjøling basert på fornybare energikilder til større kunder i Midt-Norge og på Østlandet. Fjernvarmeanleggene i Bio Varmes portefølje leverer pr i dag ca 80 GWh årlig. Selskapet har 13 ansatte.

Ved gjennomføring av oppkjøpet vil Bio Varme på sikt bli integrert med Statkrafts egen fjernvarmevirksomhet i Statkraft Varme AS. Sammen med Statkraft Varmes bioanlegg i Harstad og Ås, vil selskapet utgjøre Statkrafts satsning på fjernvarme basert på biomasse som energikilde.

- Vi er svært fornøyde med å overta Bio Varme. Vi øker med dette fjernvarmekapasiteten vår med ca 15 prosent, og sikrer oss verdifulle ressurser som grunnlag for videre vekst. Kompetansen og erfaringen som medarbeiderne i Bio Varme besitter blir viktige for videre utvikling av fjernvarme som forretningsområde i Statkraft, sier konserndirektør Jon Brandsar. 

- Vi ønsker Statkraft velkommen som ny eier av Bio Varme. De eksisterende eierne ønsker å ha et større fokus på egne regionale prosjekter, og salget av selskapet til Statkraft er en god løsning både for Bio Varme og de ansatte i selskapet, sier Per Arne Karlsen, direktør for forretningsutvikling i Akershus Energi . 

Endelig gjennomføring av transaksjonen forutsetter Konkurransetilsynets godkjenning. 

Statkraft er størst i Europa innen fornybar energi. Konsernet produserer og utvikler vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme og er en betydelig aktør på de europeiske energibørsene. Statkraft har 3200 medarbeidere i mer enn 20 land.

Statkraft Varme AS er en del av Statkraft konsernet og har drevet med energigjenvinning og fjernvarme siden 1982. Som kompetansesenter for fjernvarmevirksomheten i Statkraft konsernet ønsker Statkraft Varme AS å bidra til en god og energieffektiv utvikling av fjernvarme. Statkraft Varme har i dag 109 ansatte i Norge og Sverige.