Kontrakter for nær 600 mill på St. Olav

Helsebygg, Veidekke og YIT har signert de endelige avtalene for Kunnskapssenteret. Den totale kontraktssummen er ca. 592 millioner kroner.

Kontrakten med byggentreprenør Veidekke er verdt om lag 400 millioner, mens YIT-kontrakten (teknisk hovedentreprise) har en verdi på om lag 192 millioner kroner i den siste og endelige avtalen ("P2") med Helsebygg Midt-Norge. (Alle priser er inkl. mva.)

Under signeringen 18. august sa Veidekkes distritsleder Ståle Brovold:

- Ambisjonene våre for dette prosjektet svarer til Helsebyggs - og vel så det! Vi vet vi kan klare oppgaven, men vi er ydmyke, og vet at det ikke er gitt at vi klarer det. Nå må "flyten" og den gode atmosfæren bre seg utover, ikke minst i byggegropa!

- Vi har aldri deltatt i et prosjekt med så mye arbeid i planleggingsfasen. Jeg håper og tror det går bra, og at vi bygger rett første gang. For oss er kontrakten kjempestor og svært viktig, sier YITs regionsdirektør Tor Eriksen.

- Dette er tredje runde med signering i dette prosjektet. Hvis vi når de målene vi har satt oss - og det skal vi greie - har vi virkelig gjort noe for byggebransjen. Vi vet at mange følger spent med på hva vi får til på Øya, legger Helsebygg-direktør Bjørn Remen til.