Stjørdal planlegger velodrom til 100 millioner

Stjørdal planlegger å bygge en innendørs sykkelvelodrom til 100 millioner kroner. Håpet er at hallen skal stå klar i 2015.

Stjørdal har i dag den eneste velodromen her i landet, men det er en utendørsbane. Nå satser idretten i Midt-Norge på å kunne bygge en innendørs velodrom, og sykkelforbundet støtter de planene som foreligger.

– Bygging av innendørs sykkelvelodrom i Stjørdal har fått førsteprioritet i langtidsplanene til både Nord- og Sør-Trøndelag idrettskrets. Prosjektet, som vil ha en investeringskostnad på 100 millioner kroner, er prioritert i perioden 2011-2015, sier Asbjørn Andersen, representant i interesseorganisasjonen som jobber for bygging av sykkelvelodrom, til Stjørdalens Blad.

Målet er å få den nye og planlagte velodromen godkjent som nasjonalanlegg, for da vil halvparten av investeringskostnadene dekkes av staten. Det vil også bety økte muligheter for store arrangementer og mesterskap lagt til velodromen.

– Vi er allerede langt på vei lovet å få arrangere både EM og VM hvis vi får bygget velodromen. Det vil også bety mye for den lokale og nasjonale sykkelsatsingen. Det viser seg at land som får bygget slike velodromer får store sportslige løft i etterkant. Det tror vi vil skje her også.

– Olympiatoppen har allerede varslet at den vil flytte sine kontorer til Stjørdal når anlegget står klart. Det er også snakk om mulighetene for å opprette en egen sykkellinje ved Ole Vig videregående skole, så vi tror dette kommer til å bli et kjempeløft for kommunen, mener Andersen.