Revidert teknisk forskrift gir mer bodplass

Revidert teknisk forskrift innebærer at det nå er pålagt med en oppbevaringsplass eller bod på minimum 5 m2 BRA i alle hus som byggemeldes etter 1. juli. Det er boligleverandøren Nordbohus som opplyser om dette i sitt boligmagasin på www.nordbohus.no.

Uansett alder og livsfase er behovet for bodplass der. Det stues vekk hele ting og saker som venter på reparasjoner, ting du ikke har bruk for, men som er for fine til å kastes. Boden er blitt oppbevaringssted for sommer- og vinterklær, dekk og diverse hageutstyr, og det er først etter innflytting at utfordringene med lagring melder seg. Dette merker boligleverandøren ofte når de skal bygge hus. - Selv om vi vet det vil bli behov for bodplass, opplever vi at det har blitt nedprioritert. De som kjøper hus har ofte blikk og fokus på andre rom enn bod, forteller Stian R. Moursund,

Når paragrafene for bod og oppbevaringsplass i byggteknisk forskrift nå er revidert, er sportsboden blitt et lovfestet krav. Den skal enten være i huset eller for eksempel i en garasje, og må stå klar når huset er ferdig til overtakelse. Tidligere gjaldt dette kun bygninger med flere boliger.

Mer bod og alt på ett plan

Behovet for mer bodplass er blitt et selvfølgelig hensyn å ta når Nordbohus utvikler nye hus. Samtidig må de ta hensyn til at tomtene stadig blir mindre, noe som er en krevende utfordring. –I følge Prognosesenterets store boligundersøkelse Future Living, er det mange kunder som ønsker en enebolig med alle rom på ett plan. Da trenger man tomter med litt ekstra størrelse, sier Moursund. Han håper landlige kommuner etter hvert kjenner sin besøkelsestid og legger bedre til rette for eneboligbygging med romslige tomter. - Legger kommunene til rette for dette så kan det bli mer bygging i bygda, sier Moursund.

Om Nordbohus:

Boligleverandøren Nordbohus ble etablert i 1985 og har i dag 65 kontorer landet rundt med lokal forankring og tilhørighet til distriktene. Foruten bygging av eneboliger tilbyr bedriften bygging av garasje, hytte, barnehager og skoler, små og store boligområder. I vid forstand ønsker bedriften å være et samlingspunkt for byggevirksomhet og boligkompetanse, et sted hvor det er lett å komme med spørsmål og skaffe seg oversikt over hva som skjer på boligfronten i distriktet. For mer informasjon om Nordbohuskontorer og Nordbohus sine produkter, se www.nordbohus.no.