Skanska legger ned i Innlandet

Skanska tjener ikke nok penger ved avdelingskontorene på Gjøvik og i Hamar – og dermed blir virksomheten i Innlandet (Hedmark og Oppland) lagt ned, sier adm. dir. Petter Eiken i Skanska Norge til Byggeindustrien.

 

I Skanska-ledelsen har man i dag en lav terskel ved å opprettholde avdelinger som går dårlig – og i distrikter hvor det er liten interesse for å investere i bygg og anlegg. Det har vært svak inntjening og svak lønnsomhet ved avdelingen over lang tid.

Skanska har hatt virksomhet i Innlandet i en årrekke. Konkurransen fra de lokale entreprenørbedriftene har vært og er knallhard. I og med at aktivitetsnivået i denne del av landet er så vidt svakt - og ingenting tyder på at det vil endre seg i løpet av de nærmeste årene - finner altså Skanska at det beste for virksomheten er å legge ned sin stedlige etablering på Gjøvik og Hamar. De to igangværende prosjektene i distriktet, samt fremtidige strategiske byggprosjekter og markedet i Hedmark og Oppland, vil ivaretas av selskapets Region Øst.

Av de omlag 80 ansatte i DK Hedmark/Oppland, vil rundt 40 personer få tilbud om videre sysselsetting. Distriktets lærlinger vil få fullført sine fagbrev.

- Vi har slitt med lønnsomheten i Hedmark og Oppland, og velger derfor å avvikle vår virksomhet i distriktet, sier Petter Eiken, administrerende direktør, Skanska Norge.