Skifter navn til Norsk Eiendom

Foreningen Næringseiendom skifter navn til Norsk Eiendom.

Eiendom har som bransje relativt korte tradisjoner i Norge. Eiendomsutvikling og forvaltning har tradisjonelt vært knyttet opp til andre og mer primære næringer.

–Når eiendomsvirksomhet gjennom årene har blir mer og mer profesjonalisert, har bransjen sett behov for en sterkere organisering. Bransjeforeningen for eiendomsaktørene har eksistert en del år, men man ønsker nå å styrke foreningen. Styret har lagt en ny strategi. Et mere symbolsk element i denne strategien, er at vi endrer navn til Norsk Eiendom, sier adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom.

Norsk Eiendom skal arbeide for at bransjen stadig utvikler seg og at bransjen oppnår en synlighet og posisjon som gjenspeiler den viktige rollen vi har i samfunnsutviklingen.

Norsk Eiendom har 117 medlemmer som til sammen eier, utvikler og forvalter nærmere 40 prosent av all næringseiendom i landet.

– Norsk eiendomsbransje er svært sentral i by- og samfunnsutvikling. Uten en velfungerende eiendomsbransje, vil man ikke kunne skaffe de fysiske ute- og innerom som er nødvendig for vekst og velstand i samfunnet. Bransjen har lenge tatt denne sentrale rollen og sett det store samfunnsansvar som følger av dette. Et slikt samfunnsansvar har bransjen de senere år spesielt vist på miljø- og energisiden. Uten visjonære, dristige og fremtidsrettede byggherrer, vil man ikke kunne lykkes i å utvikle et økologisk bærekraftig samfunn, legger Askjer til.