Når skal flertallet få bestemme?

66 prosent av norske strømkunder er nokså eller helt enig i at kraftlinjen i Hardanger bør bygges. I september var tallet 55 prosent, viser TNS Gallups energibarometer for fjerde kvartal i fjor. I Lofoten og Vesterålen vil et stort flertall åpne for olje- og gassvirksomhet. Men det synes ikke å være aktuelt for den rødgrønne regjeringen å følge folkeviljen verken i disse eller andre saker.

 

Statsministeren synes helt å være paralysert i sin samarbeidsiver med Sp og SV.

Nå tyder alt på at det bygger seg opp et massivt press i Arbeiderpartiet. Mange ledende tillitsmenn rundt om i landet føler at oppslutningen om partiet stuper. Det blir spennende å se om Jens Stoltenberg stiger ned fra sin pidestall. Gjør han ikke det kan resultatet i de to neste valgene bli drepende for partiet hans.

Selv om Norge har en langt bedre økonomi enn det de fleste andre land kan drømme om, er det også store utfordringer her i landet. Det er stor enighet om de store linjene, men dessverre er det fløypartier som nå holder sin klamme hånd over viktige politiske beslutninger. Tiden er i ferd med å renne ut for det rødgrønne alternativet.