Egersund Betongteknikk Årets Betongelementfabrikk

Æresbevisningen Årets Betongelementfabrikk ble tildelt for syttende gang i 2011,og i år gikk prisen til Egersund Betongteknikk AS.

Juryen hadde mange gode kandidater til vurdering for året 2010, men det var likevel en kandidat som skilte seg ut tidlig i prosessen. Egersund Betongteknikk er ung, men har likevel gjennomført store investeringer i utstyr for overflatebehandling av betong på tross av at 2010 var minst like utfordrende som 2009 for bransjen.

Bedriften ble etablert i 2006, med Geir Frode Risa og Ingebrikt Mæland som nøkkelpersoner.

I juryens begrunnelse står det:
”I løpet av få år har bedriften fått en god posisjon i markedet, og har gjort seg bemerket som en god ambassadør for betongelementer som estetisk og arkitektonisk materiale i fasader og andre eksponerte flater. Dette tjener som illustrasjon på pågangsmot og stor entusiasme tross et tøft marked, hele bransjen drar nytte av innsatsen bedrifter som Egersund Betongteknikk AS gjør for å skape interesse rundt betong som estetisk materiale.

En illustrasjon på denne innsatsviljen og troen på produktet er Egersund Betongteknikk sin satsing på boligkonseptet Tbox. Det første bygget føres opp av bedriften og ferdigstilles våren 2011, dermed er Egersund Betongteknikk AS den første bedriften som satser på bransjens boligkonsept. 95-97 % av eneboligene som selges i det norske markedet i dag er utført i bindingsverk, hovedvekten av dette er typehus med relativt lite fleksibelt romprogram. Dette forteller oss at det er et stort potensial i markedet for alternative byggesystemer som i tillegg gir kunden flere valg, og mer kontroll over utformingen av egen fremtidige bolig. Tbox representerer et slikt alternativ, og Egersund Betongteknikk AS gjør en innsats for hele bransjen ved å gå i front og føre opp den første boligen etter dette konseptet.

Egersund Betongteknikk AS tildeles æresbevisningen Årets betongelementfabrikk for å være en god ambassadør for bransjen, sin vilje til å satse i et tøft marked og for sin gjennomføringsevne i forhold til bransjens boligkonsept Tbox.”

I sitt arbeid legger juryen vekt på følgende kriterier når man vurderer mulige kandidater;

• Helse, Miljø og sikkerhetsarbeide

• Bidrar til innovasjon, utvikling og kunnskapsvekst

• Er bidragsyter for rekruttering til utdanning og ved å motivere nyutdannede til en fremtid i bransjen

• Markedsfører prefabrikkerte byggesystemer på en måte som tjener bransjen

• Viser skaperevne, endringsvilje og tilpasningsdyktighet

• Har vært en god ambassadør for bransjen gjennom siste år, i media eller i fagmiljøet

• Bidrar til en mer miljøvennlig produksjon i et samfunnsperspektiv

Juryen består av John-Erik Reiersen (Betongelementforeningen), Malvin Sandvik (Norcem) og Per Helge Pedersen (Byggeindustrien)