Slik blir Fornebulandet

For første gang vises en oversikt av Fornebulandet slik det vil bli i fremtiden. Området vil bli et nødvendig tilskudd til et stramt boligmarked rundt hovedstaden.

Fornebu Utvikling ASA (FBU), ansvarlig utbygger av Fornebulandet, lanserer nå en ny webside hvor potensielle boligkjøpere kan bevege seg tredimensjonalt gjennom boligområdene Koksabukta, Hundsund og Rolfsbukta. Området vil, når det er ferdig utbygget bli på størrelse med Lillehammer med rundt 20.000 innbyggere og 15.000 arbeidsplasser.

- På Fornebulandet bygges det et samfunn hvor folk kan jobbe, leve og slappe av. Med visualiseringen som nå er tilgjengelig vil boligkjøpere og andre interesserte få en god oversikt over det området har å tilby i dag og i fremtiden, sier Trude Solvang, markedsdirektør i FBU.

- Området som er reservert for boligutbygging utgjør rundt 700 mål og når det er ferdig utbygget vil området bestå av 6300 boliger, og er dermed et uunnværlig bidrag til et stramt boligmarked rundt hovedstaden, fortsetter Solvang.

Deler av Fornebulandet er bygget ut og i 2010 ble det solgt 210 boliger til en samlet verdi på i underkant av 1,1 milliarder kroner på Fornebulandet. Det forventes fremover å selge rundt 400 boenheter i året fordelt på leiligheter, rekkehus og eneboliger i mange størrelser og prisklasser. Dette gjør at FBU til en av de største aktørene innen nybygg i Norge i dag.

Et trygt og sunt nærmiljø er viktige faktorer for trivsel. Helt unikt i prosjekteringen av Fornebulandet er ferdigstillelsen av all infrastruktur før bebyggelse av boliger. Offentlig kommunikasjon og tilbud som fotballbaner, svømmebasseng, veinett, sykkel- og turstier, skoler, barnehager og grendehus er viktige faktorer for et velfungerende og godt lokalsamfunn.