Bjørn Bygg renoverer Trondenes

Forsvarsbygg vil tildele Bjørn Bygg AS oppdraget med å renovere mannskapsforlegningen ”Trondenes” i Setermoen leir.

Forlegningen har vært ute av bruk i en periode. Den skal nå gjennom en stor oppgradering for å tilfredsstille dagens krav. Ved tilbudsfristens utløp hadde Bjørn Bygg AS og Storegga Entreprenør AS meldt sin interesse for jobben. Forsvarsbygg har evaluert tilbudene og er innstilt på å inngå kontrakt med Bjørn Bygg fordi firmaet blant annet har tilbudt den laveste prisen med knapt 14 millioner kroner inkludert mva. Storeggas tilbud var på vel 15 millioner.

Intensjonsbrevet med valg av entreprenør ble sendt ut 16. januar og Storegga AS kan innen ti dager klage på avgjørelsen. Forsvarsbygg tar sikte på å inngå kontrakt med Bjørn Bygg AS i uke 5.

”Trondenes” vil etter renoveringen ha 254 sengeplasser pluss fellesrom og kontor. Det er soldater fra Artilleribataljonen som skal flytte inn her. Den tidligere Artillerileiren er i ferd med å tømmes, ledelse og soldater blir flyttet til ”sentrum” av nye Setermoen leir som dermed framstår som enda mer kompakt enn tidligere. Mannskapsforlegningen skal være klar til bruk for soldatene etter sommerferien.