Få kontroll med strømregningen i passivhus

Slik kutter du strømregningen med 75 prosent. Les og lær mer om passivhus som har ekstremt lavt strømforbruk på den nylanserte passivhus-bloggen.

Passivhus skal etter hvert bli standard for alle nye boligbygg i Norge, men allerede er det flere prosjekter som er bygget eller prosjektert med passivhus standard. Spørsmålene er mange, og usikkerheten stor om hva et passivhus egentlig er og hvordan det fungerer. Mesterhus åpner nå en egen blogg der folk skal få svar på alle spørsmål de måtte ha om dette.

Det er når kulda setter inn vi kjenner hvor god boligen vår er. Hvor godt den holder på varmen, og hvor langt ned i lommeboka vi må når strømregningen kommer. Å holde på varmen, er en av de viktigste egenskapene med passivhus. Alle ønsker vi et varmt og komfortabelt hjem med forutsigbare fyringsutgifter. Passivhus trenger lite energi til oppvarming, og er derfor enklere og rimeligere å holde varm. Dette gjør huset behagelig og komfortabelt både på vinterstid og om sommeren.

Rudshagen borettslag på Mortensrud i Oslo bygges nå som passivhus.

- Det blir Oslos første småhusfelt med slik standard, og det er OBOS i samarbeid med Mesterhus som står bak prosjektet, opplyser kjedeleder i Mesterhus Norge, Raymond Myrland.

- De 17 boligene i Rudshagen borettslag er på 116 kvm. Med utgangspunkt i en strømpris på 1 krone per kWh, lander strømregningen på i underkant av 9500 kroner i året, sier Myrland.

For å møte alle spørsmålene fra kunder og interesserte har Mesterhus nå opprettet en egen passivhus-blogg.

- Vi ønsker at bloggen blir et sted for diskusjoner, kommentarer og spørsmål. Bloggen skal være en kommunikasjonskanal som kan brukes av alle som har spørsmål om bygging av passivhus, sier teknisk sjef i Mesterhus Trine Dyrstad Pettersen.

Pettersen, som er ingeniørutdannet, med doktorgrad på energi i boliger, skal selv skrive, kommentere og svare på spørsmål.

- Vi ønsker å spre kunnskap om alle fordelene ved å bygge passivhus, både overfor fagmiljøer og forbrukerne. Passivhus er boliger bygd med ekstra varmeisolasjon, svært god tetthet, og varmegjenvinning. Det gir hus med et ekstremt lavt energiforbruk, høy komfort og et svært godt inneklima. Passivhus får Energimerke A. Det gir deg en bolig for fremtiden som vil bli mer attraktiv i eiendomsmarkedet fremover.