Stangeskovene overtar K. Kværner

Det er inngått avtale om at Stangeskovene AS overtar det tradisjonsrike selskapet K. Kværner.

Gjennom kjøp av 100 % av aksjene blir Stangeskovene eier av driftsselskapet K. Kværner AS Kløfta Bygg, som driver produksjon av listverk og salg av trelast og byggevarer på Kløfta. Kværnerfamilien beholder eiendomsselskapet.

K. Kværner har drevet høvellastproduksjon på Kløfta siden 1934, og har i de senere år spesialisert seg som listverksprodusent. Siden 1965 har virksomheten også omfattet byggevareutsalg på Kløfta. Bedriften har i dag 25 ansatte og en årlig omsetning på ca. 90 mill. kr.

Kari Kværner representerer eierfamilien, og er fornøyd med at det er inngått avtale mellom de to bedriftene.

- Samtlige eiere på K. Kværner er tilfreds med at Stangeskovene tar over selskapet. K. Kværner har hatt en svært god resultatutvikling siste året, med en fin økning både i engrossalg og det lokale proffmarkedet. Selskapet har tjent penger i alle år, men med 3. og 4. generasjons eiere var det enighet om at familien nå skal konsentrere seg om videre utvikling av eiendomsselskapet.

Kari Kværner framhever spesielt at Stangeskovene deler K. Kværners langsiktige og driftsmessige holdninger.

- Vi ønsker at selskapet skal videreutvikles på dette grunnlaget. Fag og gode menneskelige relasjoner må være basis i virksomheten, avslutter Kværner.

Disponent Erik Toverud i Stangeskovene AS legger vekt på at det er to solide selskaper som nå slår seg sammen. De to virksomhetene har svært mye felles i kultur, langsiktighet, grunnleggende verdier og strategisk tenkning. Stangeskovene driver skogbruk, sagbruks- og høvlerivirksomhet og salg av byggevarer i Akershus, Østfold, Oslo og søndre del av Hedmark. Salg av trelast og byggevarer utgjør hoveddelen av omsetningen i 2010 på ca 250 mill. kr. pr. år i morselskapet Stangeskovene AS, og ca 350 mill. kr. medregnet datterselskap (konsern). Det er før overtakelsen av K. Kværner 77 ansatte i morselskapet, og 100 ansatte på konsern.

- Vår intensjon med avtalen er å bidra til en styrking og videreutvikling av virksomheten hos K. Kværner. Dessuten vil vi utvikle betydelige synergier i vår eksisterende virksomhet og styrke posisjonen innenfor salg av trelast og byggevare på Romerike. Produksjonen på Kløfta utfyller vår høvellastproduksjon hos Stangeskovene Tistedal i Halden og ved Eidskog Stangeskovene AS på Skotterud. Byggevareutsalget hos K. Kværner kompletterer våre eksisterende utsalg på Årnes, Fetsund og Maura, og gir fordeler både på innkjøp-, logistikk- og servicesiden overfor engros- og proffmarkedet i Oslo-regionen.