Advarer mot speilglatte veier i Sør-Norge

Politiet advarer mot speilglatte veier over hele Sør-Norge, og i Telemark, Agderfylkene og Rogaland oppfordres folk til å la bilen stå.

– Det er farlig glatte veier i Nedre Telemark. Bilister oppfordres til ikke å kjøre bil de kommende timene, lød advarselen fra operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt ved midnatt.

Kuldegrader og regn har gjort kjøreforholdene i Grenland-distriktet svært vanskelige, og Skien sentrum ble natt til lørdag stengt for biltrafikk.

– Fotgjengere sliter med å holde seg oppreist. Om du ikke absolutt må, er det ingen grunn til å bevege seg ute akkurat nå., skriver avisen.

If advarer
Forsikringsselskapet If gikk til det uvanlige skritt å sende ut en advarsel til sine kunder i området.

– Det er i natt ventet over 5 centimeter snø. Det kan bli vanskelige kjøreforhold. Må du ut og kjøre anbefaler vi deg å sjekke om bilen er godt nok skodd, og å beregne god tid. Kjør forsiktig, lyder advarselen til If-kundene.

Parker
I Agderfylkene var det også svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag, og politiet oppfordret folk til å parkere bilen.

– Jeg vil oppfordre folk til å parkere bilen og holde seg hjemme, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no.

– Det kommer regn på isete kjørebane som fryser og gjør veiene såpeglatte, sier operatør Nils Jakob Aae i Statens vegvesen.

Speilblankt
Også på Østlandet kan det bli svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag som følge av underkjølt regn.

Politiet i Søndre Buskerud hadde også en klar oppfordring til bilister fredag kveld:

– Det kan i løpet av natten komme nedbør i form av regn. På grunn av underkjøling vil dette fryse til is. Mesta har beredskap for å håndtere dette. Bilister henstilles til å kjøre forsiktig, lød oppfordringen.

Ekstremforhold
I Rogaland oppfordret Statens vegvesen folk til å holde seg borte fra veiene.

– De som ikke må ut og kjøre bil, bør la være. De som må ut, må kjøre ytterst, ytterst forsiktig, sier vaktoperatør Tore Tysse i Vegvesenets vei- og trafikkmeldingstjeneste til Aftenbladet.no.

– Det er ekstremforhold i Rogaland i kveld. Det er veldig kaldt i veibanen, men plussgrader og regn i lufta. Regnet fryser derfor når det treffer veibanen, forklarer Tysse.