LCCweb er nå offentlig tilgjengelig

Statsbygg har utviklet en webversjon av LCProfit som alle nå fritt kan benytte til LCC-analyser.

LCCweb eies av Statsbygg og utvikles av Statsbygg og Forsvarsbygg i samarbeid med Norconsult AS (tidligere Pro Teknologi AS).

LCC står for Life Cycle Cost – livsløpskostnader. En LCC-analyse er en økonomisk analyse som beregner både investeringskostnader og fremtidige kostnader til forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling. Inkludert her er kostnader til energi – en post som er høyaktuell i disse miljøtider. Ideen med LCC-analysen er at byggets totaløkonomi over en lang brukstid må legges til grunn for valg av byggeløsning.

Fortrinn
LCCWeb er gratis, men tilgangsstyrt.

Utover å forenkle samhandling mellom de ulike aktørene som bidrar i LCC-analysen, har webversjonen flere forbedringer. Blant annet blir beregningene lagret i systemet (kun tilgjengelig for brukeren) og alternative løsninger kan beregnes for et prosjekt og sammenlignes i rapporter.

Systemet prøves nå ut i drift med et stadig økende antall brukere og vil være en betaversjon i noen måneder. Systemet skal videreutvikles med tanke på brukervennlighet og funksjonalitet.

Norsk standard
Beregningene i systemet utføres etter Norsk Standard NS3454 ''Livssykluskostnader for byggverk - prinsipper og struktur''.

Statsbygg og Forsvarsbygg vil benytte systemet til sine LCC-analyser, og det er tilgjengelig for alle. Alle henvendelser angående bruk av systemet rettes til Proteknologi.

Registrere
Du kan registrere deg som gjestebruker på www.lccweb.no og få tilsendt brukernavn og passord. Du får da muligheten til å opprette 10 prosjekter i systemet og invitere andre brukere inn til disse prosjektene. På sikt kan større aktører opprettes som hovedbrukere, som får porteføljeoversikt over prosjektene til sine brukere, samt mulighet til å legge inn egne nøkkeltall i systemet.