Bombealarmen på Flesland avblåst

Bombealarmen på Flesland er avblåst etter at eieren av en bag som inneholdt en etterligning av et sprenglegeme meldte seg.

– Eieren av bagen har meldt seg. Dermed er bombealarmen avblåst. Eieren er en ansatt i Forsvaret og bagen inneholdt en etterligning av et sprenglegeme. Etterligningen skulle brukes under en øvelse, opplyser operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Den forsvarsansatte skulle trolig til Trondheim, men man burde jo varsles og innholdet burde nok vært klarert på forhånd, sier Hilland.

Meldingen om den mistenkelige bagen kom inn klokken 6.24. Bagen ble liggende urørt på bagasjebåndet og hele flyplassen ble umiddelbart stengt og evakuert.

Bombeeksperter fra Forsvaret og Oslo-politiet var på vei til Flesland, men allerede før klokka 9 ble alarmen avblåst.

– Av sikkerhetsmessige hensyn var vi helt nødt til å fryse hele flyplassen. Det er naturligvis mange frustrerte mennesker utenfor Flesland nå, opplyste Terje Hilland til NTB mens usikkerheten rådet på flyplassen.

Hundrevis av passasjerer ble i morgentimene evakuert til Clarion hotell ved Flesland. Mange reiselystne ga opp tirsdagens tur og valgte oppgitt å snu og reise hjem.

– Vi er naturligvis veldig glade for at dette løste seg, sier Hilland.