Navarsete med sjokkmelding til BE

På et almannamøte i Statens bygningstekniske etat (BE) i dag tidlig kom Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete med sjokkbeskjeden om at 22 av BEs ansatte skal flyttes til Gjøvik.

Begrunnelsen er at Regjeringen vil skape arbeidsplasser i distriktene og flytter en tredel av Statens bygningstekniske etat (BE) fra Oslo til Gjøvik.

BEs avdeling som skal flyttes til Gjøvik innen 1. januar 2012, har 22 ansatte. Avdelingen godkjenner foretak som kan ha ansvar for byggesaker.

– Regjeringen ønsker at folk skal kunne bo å leve godt i hele landet. Da er det viktig med arbeidsplasser, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete til NTB.

Navarsete sier hun har forståelse for at flyttingen påvirker de ansatte, men har tro på at ledelsen i BE vil fullføre flyttingen på en bra måte.

Kort vei til flyplass, gode kommunikasjonsmuligheter og et arbeidsmarked som strekker seg over store deler av Hedmark og Oppland var viktige grunner til at valget falt på Gjøvik, opplyser departementet.

Adm.dir. Morten Lie i Statens bygningstekniske etat vil ikke kommentere meldingen utover det at de ansatte fikk nærmest sjokk da nyheten sprakk i dag tidlig. Ingen visste noe. Lie sier at han vet at det har vært en prosess. Han forstår de ansattes reaksjon.

Vår oppgave nå blir å ta vare på de ansatte. Hvor mange som vil flytte vet vi ingenting om i dag, og vi har heller ikke oversikt om til hvilke kontorer vi skal bruke på Gjøvik. Mange stiller seg undrende til timingen, men dette er en sak som ligger over vårt mandat å ha noe mening om, sier Lie.

For vår del er vi også opptatt av at de foretak som skal godkjennes ikke får ekstra problemer. Det ligger over 15 000 firmaer i foretaksregisteret allerede. Dette er et meget viktig register i forhold til at vi skal ha en seriøs byggenæring, sier Lie.