37 selskaper vil være med i 21. konsesjonsrunde

37 selskaper har levert inn søknad om å få delta i letingen etter olje og gass på norsk sokkel i den 21. konsesjonsrunden.

Søknadsfristen om utvinningstillatelse i til sammen 94 blokker eller deler av blokker gikk ut 3. november. Letedirektør Sissel Eriksen i Oljedirektoratet er svært godt fornøyd med at så mange selskaper fortsatt vurderer Norskehavet og Barentshavet som interessante leteområder.

– Pågangen fra selskapene viser at nye leteområder på norsk sokkel er konkurransedyktige også i et internasjonalt perspektiv, sier Eriksen.

Det utlyste arealet er større enn i den 20. konsesjonsrunden der 46 selskaper leverte inn søknader. Oljedirektoratet sier de er på jakt etter selskaper med den beste kunnskapen og de beste søknadene.

– Selskaper som får utvinningstillatelse må ha teknisk ekspertise og god geologisk forståelse. I tillegg blir det lagt vekt på finansiell styrke og erfaring, sier Eriksen.

Det er knyttet fiskeri- og miljøvilkår til de utlyste blokkene. Tildelingen av utvinningstillatelsene vil skje våren 2011.