MajaTeknobygg inn i Kjeldstad-konsernet

InnTre og MajaTeknobygg går inn som nye eiere i Kjeldstad-konsernet, som har hovedkontor i Selbu. Familien Kjeldstad blir med videre som eiere.

- Vi har funnet en god løsning som gir et solid fundament for å videreutvikle Kjeldstad-konsernet. Vi har tro på lokal foredling av trøndersk tømmer. Dette vil på sikt styrke trøndersk sagbruksindustri i konkurranse mot store norske og svenske trelastprodusenter, sier administrerende direktør Gisle Tronstad i InnTre Holding.

- Familien Kjeldstad har gjennom fire generasjoner drevet med trelast, og vi er glade for at det ble funnet en løsning hvor vår erfaring og historikk kommer til nytte, sier Åge Kjeldstad i Kjeldstad Invest.

- MajaTeknobygg er opptatt av å tenke industrialisering og denne investeringen er et ledd i konsernets strategi om vekst gjennom både horisontal og vertikal integrasjon i verdikjeden, sier konsernsjef Svein O. Berg i MajaTeknobygg.

InnTre største aksjonær
Det etableres et nytt holdingselskap som overtar alle aksjer i Kjeldstad Holding. InnTre Holding blir største aksjonær i det nye holdingselskapet med 50,1 prosent av aksjene, MajaTeknobygg nest størst med 42,9 prosent, mens familien Kjeldstad blir med videre med en eierandel på 7 prosent. Ny aksjekapital i Kjeldstad Holding er 45 millioner kroner.

Kjeldstad-konsernet omfatter selskapene Kjeldstad Trelast, Gilstad Trelast, Kjeldstad Hytter, Øverbygg Laft, ST-Gruppen, Midt-Norsk Tre, Midt Norske Hytter, Kjeldstad Element, Eliløkken Eiendom, Meråker Byggvare og Hommelvik Sjøside.

Kjeldstad-konsernet er Midt-Norges største og Norges tredje største trelastkonsern med mer enn 400 ansatte og en forventet omsetning i 2010 på ca 700 millioner kroner. Konsernet har virksomhet i ti midtnorske kommuner, inkludert Tynset, og driver hjørnesteinsbedrifter i Selbu, Støren og Snåsa, skriver MajaTeknobygg på sine nettsier.

Hundre år
- Både Kjeldstad og InnTre har en nær hundre år lang historikk, og vi vil bygge videre på den kompetansen og teknologien som er representert hos begge. Sammen skal vi gjenskape Kjeldstad som et veldrevet konsern som gir trygge arbeidsplasser og fremtidig avkastning til sine eiere, sier Gisle Tronstad.

SpareBank 1 SMN og Selbu Sparebank har som bankforbindelser stått sentralt i reorganiseringen av konsernet.

- Bankene er tilfreds med å kunne bidra til å styrke en av regionens ledende industribedrifter. Et overordnet mål under hele denne prosessen har vært å sikre konsernets videre eksistens. Konsernet representerer viktige hjørnesteinsbedrifter i Selbu, Støren og Snåsa, hvor mange av de ansatte er privatkunder i SpareBank 1 SMN og Selbu Sparebank. Løsningen er god for alle parter, sier konsernbanksjef Rune Malvik i SpareBank 1 SMN og administrerende banksjef Jon-Eirik Elvsveen i Selbu Sparebank.