Moelven tjener mer

Pen fremgang for Moelven i andre kvartal som betyr at selskapet er på vei ut av en periode med omsetningsnedgang og nedskjæringer.

Selskapet tjente 141 millioner på driften i andre kvartal som er 117 millioner mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet etter første halvår ble på 164 millioner mot minus 66 millioner i samme periode i fjor. Omsetningen for konsernet nådde 1.937 milliarder i andre kvartal som er 165 millioner bedre enn for samme kvartal i fjor.

Godt kvartal

Konsernsjef Hans Rindal forklarer på selskapets nettside det gode resultatet med at etterspørselen etter konsernets produkter og tjenester har økt gjennom andre kvartal som følge av normale sesongvariasjoner samtidig som prisene på industritre har steget.

– Dette er et godt kvartal for oss. Det bør det også være siden byggeaktiviteten øker om sommeren. Byggsystemdivisjonen, som normalt ligger sist i konjunkturforløpet, ser også ut til å ha passert konjunkturbunnen for denne gang og ordrereserven er igjen økende. Vi er imidlertid langt fra toppen og jeg tror dessverre det kommer til å ta tid før vi er der igjen. Kapasitets- og kostnadsmessig er konsernet nå tilpasset det markedet vi har, og det er et godt utgangspunkt for vekst i aktiviteten selv om veksten måtte bli moderat, kommenterer Rindal.

Refinansiering

I andre kvartal gjennomførte konsernet en lenge planlagt refinansiering og har dermed en sikker finansiering for de kommende fem årene.

– Dette gir oss arbeidsro og vi kan konsentrere oss om å utvikle industrien videre. Som et ledd i utviklingen har Moelven-familien fått tre nye medlemmer. Dette er Sør-Tre Bruk AS, Granvin Bruk AS og Eco Timber AS. Alle enhetene vil inngå i byggevaredivisjonen Wood og bidrar både til bedre geografisk dekning og et bredere produkt og tjenestespekter, opplyser Rindal.

Selv med en refinansiering bak seg og et godt resultat i andre kvartal, har konsernsjefen likevel hovedfokus på å utvikle virksomheten slik den er i dag og ikke på flere oppkjøp.

Nær bunnen

Hos Moelven antar man at aktiviteten i byggemarkedet samlet sett når en bunn i løpet av 2010, men det er til dels store region- og segmentmessige forskjeller i utviklingen.

ROT-markedet har vært det mest stabile og boligbyggingen ser ut til å øke tidligere enn byggingen av nye yrkesbygg. Leveransene av byggevarer via handelen forventes å ha et normalt sesongmessig forløp med fortsatt stor aktivitet i tredje kvartal og med en nedgang mot slutten av året.

Byggsystemdivisjonen har en økende ordrereserve med best utvikling for den svenske byggmodulvirksomheten.

Prisene i det europeiske markedet for industritre har økt i første halvår og markedsforholdene forventes å forbli gode i tredje kvartal.

For Moelven forventer styret et årsresultat for 2010 som er vesentlig bedre enn fjoråret.