Ny opptrapping i godsstreiken

Transportarbeiderforbundet lammer nå nær all virksomhet hos landets godsterminaler. Fra tirsdag over pinse ble nesten alle forbundets medlemmer i denne del av bransjen tatt ut i streik.

Forbundsleder Roger Hansen sier at det var nødvendig å få kontroll over situasjonen, etter at store arbeidsgiverne som Schenker og Tollpost Globe begynte med permitteringer.

– Plutselig fikk vi en situasjonen der noen var tatt ut av oss i konflikt, mens kolleger i samme forbundet og på samme arbeidsplass ble truet med permitteringer. Det ble bare surr. Vi ønsker å ha initiativet i denne konflikten, derfor tar vi nå ut alle våre, sier Hansen til NTB.

Med smått og stort er 110 bedrifter direkte omfattet av streiken, men mange av dem er små. Ved de fire store i bransjen – Schenker, Tollpost Globe, Bring og DHL – vil all ekspedering av gods stanse opp over pinse da nye 800 organiserte speditører blir tatt ut.

– Vi får masse søknader om dispensasjon fra streiken, og alt som har med liv og helse å gjøre, blir innvilget, sier Hansen.

Han sier at søknaden fra NRK om «frigivelse»av kostymer og utstyr som skal brukes under Melodi Grand Prix, trolig blir behandlet i løpet av fredagen.