Skolebrann i Bærum

Lysaker skole i Bærum ble påført store skader i en brann onsdag ettermiddag.

Brannen startet i en av bygningene som tilhører Lysaker skole, ved siden av Stabekk videregående skole i Gamle Drammensvei.

Skolen var under oppussing og hadde ingen elever.

– Det var arbeidere i bygningene, men alle kom seg ut, opplyser operasjonsleder Tone Kavli i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Det var en stund fare for at flammene skulle spre seg til øvrige skolebygninger, men etter hvert fikk brannmannskapene kontroll over brannen. Ved 18-tiden var det mest røyk på stedet.

Raskt overtent

Brannen startet i taket på bygningen som rommer gymsalen, ifølge NRK.

Et vitne forteller at det tok omtrent ti minutter fra brannen brøt ut til at taket var overtent.

Undervisningsinspektør Pål Hjerthén har jobbet ved skolen i 40 år og skal gå av med pensjon i juni. Han var tidligere onsdag innom skolen for å hente flagget og fanene i forbindelse med 17. mai.

– Dette er på alle måter tragisk, sier Hjerthén.

Han sier at det var blitt utført mye arbeid på skolen fram til onsdag. Han tror arbeiderne sveiset på taket da brannen startet.

Ødelagt

– Vi skulle ha vært tilbake på skolen til nyttår, men det går ikke nå. Mye av det som skulle bevares er nok ødelagt nå, sier han.

De 295 elevene ved skolen har under hele oppussingstiden blitt sendt med buss til Storøya, melder Budstikka. Det må de fortsette med lenger enn planen var.

– Vi skulle ha vært tilbake på skolen til nyttår, men det går ikke nå. Mye av det som skulle bevares er nok ødelagt nå, sier Hjerthén.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.45 onsdag. Brannårsaken var onsdag kveld ikke kjent.

– Politiet skal sikre stedet, og når det blir kaldt nok på brannstedet, innleder vi tekniske undersøkelser, sier Kavli.