272 leiligheter i Sandakerveien 99

Byrådet i Oslo foreslår å regulere Sandakerveien 99 B til boligprosjekt med 272 nye leiligheter, barnehage med fire avdelinger og noe næringsareal.

– Planen legger opp til et godt boligprosjekt som ivaretar byens behov for nye boliger og flere barnehageplasser ved Sandaker, Storo og Nydalen, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Reguleringsplanen legger til rette for et godt komponert og strukturert boligprosjekt som følger opp kommunens planer om fortetting med et høyt antall leiligheter i nærheten av kollektivknutepunkter, i dette tilfellet på Storo. Reguleringen legger også til rette for en barnehage med fire avdelinger og noe næringsareal.

Bygningenes plassering er godt disponert og byrådet mener boligreguleringen åpner for en variert bebyggelse med et godt uteareal for ulike brukergrupper som små og større barn samt eldre.

- Området fra Sandaker til Nydalen på østsiden av Akerselva har over noen år utviklet seg fra å være et litt rufsete område for småindustri og næring til å bli etablert som et boligområde. Sammen med tidligere vedtatte boligplaner for Idun- og Priortomtene vil den foreslåtte planen for Sandakerveien 99B forsterke dette. Boligene vil ligge nær rekerasjonsområdene ved Akerselva og knutepunkter som Nydalen og Storo. Det er også positivt at barnehagens uteareal skal være tilgjengelig for beboere i boligene utenom barnehagens åpningstid, sier Fredriksen.

Forslaget legger til rette for oppføring av tre lamellbygninger og fire punkthus i seks til åtte etasjer med et totalt bruksareal over bakken på 26 500 m2 Parkering legges i et eget anlegg under bakken.

Planforslaget vurderes å være i henhold til overordnede planer og mål ved at boligprosjektet følger opp intensjonen i Kommunedelplan 2008-2025 om boligfortetting i indre by ved Nydalen og Akerselva.