En helstøpt gjeng

De ansatte i Sola Betong har gått nye veier for å vise sitt sanne ansikt. De lanserer nå konseptet ”En helstøpt gjeng”. (Se bildekarusell)

– I Sola Betong har vi en ledelse som er stolt av de ansatte, som brenner for betong. Vi hadde et ønske om å starte en prosess som viser at de ansatte blir satt pris på og samtidig vise kundene at de ansatte i Sola Betong er en helstøpt gjeng. Målet er å gi alle en ny giv, forteller Trond Skjæveland, adm. direktør i Sola Betong.

– Utgangspunktet var at vi arbeider med betong og bidrar til å bygge fantastiske byggverk og landemerker sammen med våre kunder som vil glede kommende generasjoner i hundrevis av år. Dette gjør oss historiske, og vi ”udødeliggjør” nå våre ansatte gjennom ekte ansiktsavstøpninger i betong, sier han.

Stavanger har, og har hatt en veldig satsing og utvikling innen kunst og kultur de senere årene som Sola Betong direkte og indirekte har vært med på gjennom sine leveranser. For å synliggjøre både hva som er firmaets kjernevirksomhet, og samtidig vise frem menneskene i bedriften har de tatt avstøpning av ansatte i selskapet. Deretter er hodene helstøpt i betong på en betongplate. I første omgang har de støpt hodene til ti av sine ansatte. Senere skal alle ansatte i Sola Betong få sin egen avstøpning.

– Når vi så hvor flotte avstøpningene ble tenkte vi; hvorfor ikke kline til med en egen utstilling for å fremme det fantastiske materialet vi arbeider med, sier Skjæveland.

Firmaet har tidligere vært gjennom flere prosesser, blant annet ved å lage et kundemagasin hvor firmaets ansatte blir presentert og profilert, som et ledd i å bygge opp selvtillit og stolthet blant ansatte. De har også satset på interne kurs for å øke fagkompetansen i alle ledd. Nå satser de altså helt nytt.

Avstøpningene ble 30. april stilt ut i Skur2 i Stavanger. Siden skal kunsten/hodene monteres i lokalene til Sola Betong.