Solid fra Multiconsult

2009 viser solide tall for Multiconsult AS. Årsregnskapet for 2009 viser en omsetning på 1,1 milliarder kroner og et driftsresultat på 92,8 millioner kroner, det beste i selskapets historie.

- Vi leverer et resultat i henhold til budsjett og det skal vi være fornøyde med. 2009 var antatt å bli et vanskelig år og vi begynte tidlig å gjøre tiltak for å imøtekomme utfordringene som følge av finanskrisen. Resultatet viser at vi truffet bra med tiltakene, sier Håkon Sannum, administrerende direktør i Multiconsult.

I 2009 ble selskapet tilført tung samferdselskompetanse ved å innlemme Kompas AS som en del av Multiconsult. Oppkjøpet av alle aksjene i Industriplan AS har bidratt til at Multiconsult AS har styrket industrisatsningen ytterligere.

I tillegg er det investert store ressurser i faglig utvikling og forsknings- og utviklingsprosjekter internt i selskapet. I 2009 passerte Multiconsult AS 1100 ansatte og noterte samtidig den største omsetningen som er registrert noen gang.

Finanskrisen og tilbakegangen i verdensøkonomien vil også i 2010 bidra til usikre markedsutsikter. Multiconsult AS går inn i 2010 med en oppdragsreserve som er nær 20 prosent høyere enn i 2009. Dette er bra, men absolutt ingen sovepute.

- Multiconsult vil, på samme måte som andre selskaper innen bransjen, bli påvirket av ustabil verdensøkonomi. Selskapet har bygget opp en differensiert virksomhet som i varierende grad vil bli påvirket av tilbakegangen i verdensøkonomien. Vi kan derfor si at vi ser utfordringene, men at vi samtidig er nøkterne optimister, sier Sannum.